+31 6 43229591 info@rbi-solutions.nl

Femke werkt namens RBI-Solutions voor Odido. Minimaal één keer per week is ze een hele dag daar op kantoor aanwezig. We kijken een dag met haar mee om erachter te komen dat vergaderen een belangrijk deel van de ‘kantoor-dag’ opslokt.

“Bij Odido lopen de medewerkers tussen 9.00-10.00 uur binnen. Ikzelf begin meestal om 9.00 uur en mijn dag begint altijd met koffie. Om 10.00 uur, als alle medewerkers binnen zijn, openen we met een stand-up waarin we even kort doornemen waar de focus van die dag ligt bij iedereen. Dat duurt doorgaans een kwartier. Daarna ga ik meestal door naar de eerste meeting met het team dat zich met ‘Business’ bezighoudt. Deze meeting is meestal gericht op een specifiek probleem dat er ligt. Daarmee kan ik dan aan de slag; de veranderingen verwerken die net besproken zijn. Dat doe ik tot de lunch. Meestal ga ik naar de Pad Thai om iets te eten; even een uurtje weg van de werkplek, gedachten verzetten.

Na de lunch ga ik verder met de logica’s aanpassen in Glue Jobs, waarna meestal de volgende meeting alweer gepland staat. Dat is in de middag vaak een meeting waarin vooral naar het proces en naar de toekomst wordt gekeken. We evalueren de campagnes die lopen en kijken vooruit op campagnes die nog moeten starten. Leren van het verleden zodat het in de toekomst makkelijker, beter gaat. In de middag hebben we ook vaak teaminteractie; we onderzoeken bij elkaar wie wat doet en hoe we elkaar kunnen versterken.

Mijn vaste dag bij Odido is de dinsdag. Eén keer in de maand op een donderdag komen alle teams naar kantoor – veel medewerkers werken standaard vanuit huis – en focussen we een hele dag op samenwerking en specifieke onderwerpen. Op die dagen wordt er niet ‘gewerkt’ in de zin van achter je computer aan de slag. Maar overleg is natuurlijk ook werk en onmisbaar voor de voortgang en de samenwerking. Mijn werkdag eindigt gewoonlijk om 17.00 uur. Dan kan ik lekker gaan padellen of aandacht besteden aan andere activiteiten die ik graag in mijn vrije tijd doe.”