+31 6 43229591 info@rbi-solutions.nl

Nadat de auto van Haci geparkeerd is en de koffie in de beker zit, kan de werkdag van Haci beginnen. Hij werkt voor RBI-Solutions drie dagen vanuit huis en twee dagen per week bij PGGM, waar hij zich vooral met API-connecties bezighoudt.

“Het leuke van mijn werk is dat ik naast het programmeren ook veel in contact ben met stakeholders. Dat begint al tijdens de stand-up, om 9.15 uur stipt. We vertellen kort waar we mee bezig zijn, wat we nog gaan doen en waar we ondersteuning bij zouden willen. Na de stand-up kruip ik achter de laptop en ga naar mijn spreekbord, wat me precies vertelt wat ik nog moet doen en waar ik mee bezig ben. Met collega’s overleg en brainstorm ik over de vervolgstories en de backlog.

Mijn lunchtijd is een uur; een half uurtje om te eten en een half uurtje om te lopen. Tenminste als het warmer is dan 20 graden.

Na de lunch werk ik verder aan de API-connecties. Ze werken bij PGGM nét iets anders dan de standaard, maar dat maakt het juist zo interessant. Ik ben veel bezig met het veiligstellen van de applicaties; er zijn vrij specifieke eisen voor security. Ik moet vooral veel onderzoek doen en connecties vastleggen. We hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheden en het is mooi om te zien hoe alle afdelingen samenwerken.

Aan het einde van de dag zet ik mijn koffiebeker in de vaatwasser, haal ik mijn auto weer uit de garage en ga ik lekker naar huis.